Reflexions, informacions i comentaris de la caça del senglar des d'una perspectiva personal, i vivències en primera persona.També hi trobareu fotos i vídeos.

dimarts, 1 de desembre del 2009

Cap setmana de Munteria d'Arruis i senglars

Aquest cap de setmana he anat a fer una munteria junt amb dos companys mes a la província d' Almeria, a un poble anomenat ¨Velez Blanco¨. Varem marxa el dissabte a les 10:00 i arribarem a les 18:00 hores de la tarda al hotel. El vespre ens reunirem tots els ¨monteros¨ en un sopar, per llavors fer el sorteig dels ¨puestos¨ pel dia seguent. Jo alucinava amb tota aquella moguda, ens cridavem pel nom hi havies d'escollir un sobre on hi havia el numero del ¨puesto¨, el sector que et corresponia, l'hora de la sortida i amb el nom del ¨postor¨(cap de linea).
El diumenge ens trobarem tots a la ¨Junta¨a les 8:20 hores per sortir cap als llocs de parada.
Un cop deixat el cotxe varem caminar 1 hora i mitja per arribar al ¨puesto¨, jo tenia el Nº 9 del sector de la Herradura , nomes d'arribar a la parada ja sentia trets i trets, el meu company ja tirava als arruis, n'hi passaren set i re de re jo em fregava les mans per si m'ha entres algun, i res. Al cap d'uns dos o tres minuts, ja veig un ramat d'arruis entre mig de pins a uns 300 m. dirigint-se cap a unes parades del meu costat, no varen passa n'hi mig minut que ja els hi tiraven.
Va comença a bufar el vent, anar-se tapant i al cap de poc la pluja i el fred, ja estava ven amarat de la pluja amb els dits que no me'ls notava del fred que feia amb el vent glaçat i anar aguantant el tipus com podia, de sobte quant ja portavem unes tres hores de pluja per la meva esquerra amb sut un arrui imprsesionant, a uns 50 m. aixeco el rifle per tirar i amb els dits tant freds no vaig controlar el tret, abans d'apuntar-lo ja se'm dispara el rifle amb la bala clavada al terra, el segon tret vaig poder apuntar una mica quant s'amagava darrera unes alzines i res fallat, amb el rifle buit em passa a uns 20 m. a un lloc net jo em desesparava buscant mes bales que no trobava a la canana, els nervis em varen jugar una mala passada.
El company va tornar tirar mes tard i va matar 2 arruis.
En total 40 arruis i uns 20 senglars caçats. Una experiencia inoblidable !!!